terasa hati...

Tak tau nak cerita kat siapa.. bile dah ada 2 girl keinginan nak ada ank boy tu mmg tinggi... Sy baru lepas besalin dan dapat baby girl.. jd ank sy 3-3 girl.. sy ok je.. takpe la belum ada rezeki nak dpt baby boy.. ada kenalan dtg melawat.. ank dia 2 girl n 1 boy.. boy tu umo dalam setahun lebih.. mak dia cakap kt ank dia yg baby saya bukan geng ank boy dia.. dok mention byk kali.. sekali takpe la bole terima.. ni banyak kali... perlu ke nak mention bende tu banyak kali? Allah... drpd dah move on trus down balik... tolong la bg semangat kt saya.. ???

terasa hati...
105 Balas

Sy fhm sis.. sy 2 dh ank lelaki.. sorg 4y sorg 3y.. ramai jgk mulut jht dok kecam.. x dak perempuan.. kenapa nk berhenti beranak.. diorg tak tahu azab.. dgn ekonomi tak berapa nk stabil.. skrg dh nk msk ketiga.. bru 6 minggu.. tak tahu la.. ank2 dh nk start sekolah.. byk jgk belanja.. tp percaya jela dgn rezeki Allah swt kn sis.. sy pn hopes kali ni gurl.. tp kalau dh nama takdir bkn boleh ubh.. sbar byk2 ye sis.. ank perempuan ke lelaki ke.. sama ja sis.. jnji pandai didik.. insyallah blh banggakn kita balik suatu hari nnti.. biarlah mulut org bkn blh ttup sismm

I feel you..sabar je la sis..sy ank ketiga dpt boy..tp ms duk prgnt tu org beria sgt ckp hrp2 lelaki hrp2 lelaki,pun terasa jgk la..kalau keluar pmpuan mcmane? Pk x kt tmpt sy..dorg mendoakan,sy fhmm..bnd remeh ni kdg2 preggy women mmg xleh dgr,trasa..bukan saja2..sbb kita dh mgndung,penat lalui alahan sume tu,mcm la kita leh tentukan jntina tu walau usaha skalipun kalau Allah dh tetapkan jntina tu..mmg bnd kecik bg sstgh org,tp dorg xfhm yg dlm hati kite..itu org luar,kalau fmly nk2 mk mtua yg hati kering acane tu ek,.😅😅sabar je la mommy slagi boleh sabar ye🤗

4y ago

Walaupun sudah nak 2020 tapi org punya fikiran tetap sama ,nak boy !!! Yg penting anak sihat dan sayang ibubapa , bukannya nanti besar jadi samseng

Faham rasa sis , i tengok banyak kawan dan saudara dpt satu boy satu girl . Bila sampai sendiri dua dua sama jantina mmg rasa kecewa dan kena tahan kecewa menyambut soalan soalan mereka yg mau kita sambung salin lg i tak tau rasa org lain mcm mana tapi i rasa i bukan machine kilang salin anak , preg bukan senang rasa jer dah nak tutup kilang la wlp org cakp cakp sambung lg tapi tak bagi seponsor duit duit haha biarkan org tu shj bila anak besar i tua semua tak panggil salin lg

Boy ker girl sy tak kisah sbb anak ada lah rezeki.ada yg bertahun kawin.msh tak di beri kan rezeki anak.mcm sy dah kawin 16 thn Baru di beri kan rezeki mengandung..untung puan dpt merasa jadi ibu kepada anak2 yg comel biar pun semua girl..puan takyah nak tunggu lama mcm sy..kpd kawan puan tu knp tak pandai jaga hati org..lelaki ker perempuan semua sama saja ..janji anak sehat tu dah cukup.ni hanya pendapat sy je.tolong jgn kecam sy tkasih

boy or girl...dia tetap anak...syukur sis, sis dikurniakan zuriat...ramai lagi ibu2 di luar sana, belum ada rezeki macam sis....boy or girl, kelahiran diaorang bukan dapat kita tentukan...mesti ada hikmahnya kenapa allah beri sis girls daripada boy....tak payah ambil hati dengan kata2 orang sekeliling, mulut orang tak boleh tutup, tapi kita boleh tutup telinga dari mendengar semua benda2 yang boleh menyakitkan hati kita...stay positive sis

Saya ada 2 boy.. skrg mengandung alhamdulillah boy jugak.. bila org tau je kita mengandung terus ckp mesti perempuan pulak ni no 3.. Aamiin kan je apa yg org kata.. lepas dah tau boy , bila org ckp terus sy ckp mengandung boy jugak ni.. awal2 tu mmg rasa nak perempuan sgt.. xpelah Allah bg nikmat anak laki ramai.. mulut manusia ni kita mmg x boleh tutup , jauhkan diri jalah dari org2 yg negative dlm hidup kita supaya kita akan terus rasa positive 😁

4y ago

Aah kan jnji ibu dan bby selamat dan sihat

Sy pn fhm perasaan awk tu.. Spupu sy rmai yg mgandung saing, dieorg memasing xde dpt sepasang kecuali yg soang nie, sblum bsalin die da scan dpt boy, anak die yg first girl.. Mule la die nk eksen, laki bini buat andaian bentuk perut sy lahh, mgandung kali nie sy suke cantik cantik pn die kata sy dpt anak girl lg.. Sy pn nk jugak dpt bby boy sbb yg pertama girl,, law dpt mne pn, dieorg xptt buat kita down sakit hati.. Kn 😢

4y ago

Betul tu sis.. diorng tak patot buat kita sakit hati.. kita senasib la sis.. sy ni baru jumpe kwn.. belom pakcik makcik sepupu sepapat lg.. 😢 time pregnent pn diorg dah sebut2 tp kebalkan telinga je.. time pregnent hati kebal agak nye.. time pantang ni pulak hati tak brape nak kebal.. huhuhu.. moga yg baik2 utk kita ye sis..

Kawan ko tu macam haram... Bukan ko yang patut kami kasi semangat... Itu atas diri ko sendiri... Adalah lebih baik buang je kawan2 gitu... Jenis tak berguna n positive... Macam diana... Kawan tak penting pun... Buang je anytime.. Coz kalau susah pun belum tentu dia ada kat sebelah... So apa de hal... Just chill... Maybe ada hikmah allah nak kasi anak semua girl... Apa pun... Congrats tau...

Saya pun sama mcm awak dah ada ank ppuan 3 org dan sekarang ni tngah pregnant tp msih xtau jantina ank apa, smua org keliling saya termasuk mentua saya nk sngat baby boy dan membeza2 kan saya dngan ipar dan biras saya yg dah ada baby boy sbb saya blm dapat baby boy,bg sya smua tu xpnting pun, yg penting baby saya nnti lahir cukup sifatnya dan shat tu smua dah ckup, xksahlah boy atau girl

Abaikan je la sis. Biasa la manusia ni. Lantak la org nk cakap apa. Sy anak 2boys so what? Rezeki Allah swt yg bagi. Kalau ada button boleh pilih2 nak boy girl semua pun nak kan. So kalau org jenis mulut tak reti nk jaga ni. Anggap je jiwa mereka tak tenang. Kite ni as a mother kena bangga anak2 kite yg ada. Perempuan pun anak lelaki pun anak. So what cakap dkt mak cik2 bawang ni✌🏻