Mummy share la pengalaman jantina baby girl/boy

macam saya ramai cakp baby girl smpai ada makcik ngaji da tua jgk la pun ckap baby girl ..bile dgr cmtu sy aminn sbb mmg tringin ..tp bile sy scan 15minggu dctr ckp boy.. sy ok je.. janji ank sihat sempurna..😁 konon2 kalo dpt girl da sepasang la..sbb ank 1st boy.. hihi

20 Balas

Bby ketiga nie,firasat hati sy mmg dah kata girl, kalau org lain kata boy, sy akan sangkal kata girl juga.. Bila tgk perut pun, sy rasa girl.. Yg Istimewanya sy xde alahan langsung dari awl kehamilan sampai la bersalin.. Pegi scan msa 35w mcm tu, alhamdulillah nmpk sign 3 line tu.. Masa kandungan dlm belasan minggu sy g buat detail scan rasanya, tiba-tiba dok swasta bagitau mcm boy tapi hati sy x merasakan boy...then dok tu pun ckp tapi yelah masih terlalu awal, so boleh berubah nanti.. Dan alhamdulillah keluarnya pun girl.. ❤️ Semoga dipermudahkan utk sis

11mo ago

Syukur Alhamdulillah sis, mungkin Allah gantikn apa yg hilang belasan tahun dulu .. & amanahkn utk kali ini hingga akhir hayat.. Semoga diperkenankan Allah.. Aamiin Yaa Rabbal A'lamiinn..

1st baby baby boy. alhamdulillah, sepanjang pregnant xde alahan. boleh makan semua. mean xde makanan specific je yg sy mkn. sy mkn je semua. kalau dr segi perut, perut sy masa 1st baby kecik ja kira 7@8m baru nampak kata pregnant. 2nd baby baby girl. sama macam 1st pregnant simptom spjg hamil. cumanya perut sy masa 5@6m dh nmpk mcm sarat nk bersalin xboleh sorok dh😅. sy pon ada aunty tegur tapi aunty india. dia cakap dah scan? baby girl kan? sy ckp ha'a dh. mmg masa dia tegur tu sy dh tau jantina baby. baby girl.

Saya dari first pregnant memang dapat rasa baby boy , saya tak ada alahan langsung sepanjang pregnant ni . Tapi ramai duk tegur baby girl ni taktahu kenapa ramai teka girl 😂 , tapi firasat saya kuat mengatakan boy . So semalam buat details scan jelas betul baby tunjuk pistol dia tu tanpa segan segan , suami terus ajak beli barang baby semua suami pilih sebab excited dapat geng dia 😂. Alhamdulillah mana mana pun okay , janji baby membesar dengan sihat . Tak sabar nak tunggu baby keluar nanti 😍

Saya anak 1st girl.. yg kedua ni 27w mula2 scan xnampak..kali ke 2 scan tak nampak jugak sbb tali pusat ada celah kangkang.. pastu buat details scan doc ckp girl..tp firasat kuat ckp boy.. symtom pun berlainan dari yg sulung.. ramai yg ckp boy sbb no 1 dah girl.. teringin jgk bby boy.. redha je kalau dpt boy or girl janji sihat sempurna n jd anak soleh solehah dh cukup.. doakan saya ya

Sy dulu first baby scan nmpk girl, asben ckp xkisah boy or girl Janji sihat alhamdulilah.. 2nd scan xnmpk lak dia ttp rapat smpi lah sy bersalin 🤣 xpenah check.. Mmg surprise betul, kuar jew doc ckp “it’s a boy” hehe.. now yg ke 3 pun sy xada rasa nk scan jantina biar surprise 😂 Walaupun kids sy heboh sorang nk laki sorang nk pompuan 🤣 adehhh

Sy pun masa pregnant awal awal tu ramai kata sy dpt baby girl ni. Sy pun kurg psti kenapa ramai ckp baby girl, mgkn sbb hodoh sgt kut sy punya muka, kan biasa org kata baby girl ni dia amik seri wajah mak dia. Tp bila buat detail scan, org sono tu kata ha ni jelas jelas dia tnjuk gender dia, baby boy rupanya😂. Alhamdulillah mana mana pun okay.

Pengalaman saya pregnant baby boy, taktau la terlalu obvious ke macam mana. Masa 5 bulan ke atas, kalau keluar jalan2 biasa cina2 tak kira laki ke perempuan muda ke tua semua tegur and teka baby boy. Taktau diorang tengok macam mana. Tapi memang betul la boy. Lebih dari 5 orang juga yang tegur. Semua cina 😅

Kalau saya setiap kali scan mmg baby bg tunjuk burger sign😅 buat details scan pun terang nmpak girl nya tu. Mak nye pulak time preggy asyik nak mekap aje. Org pun ramai yg ckp girl sbb perut bulat, tak lonjong. Tp saya okay je memana pun as long as baby sihat Alhamdulillah☺️

Sy masa ank first naluri hati seorg ibu mngatakan baby dlam perut llaki, time scan pun doktor cuma ckap "mcm boy" lpastu krik² 😅 smpai sy nk beli baju bby pun amik warna unisex sbb xtau jantina sbenar.. suami duk ckap prempuan sbb dia nk prempuan.. nah skali kluor btul lelaki..

sy masa mengandung org ckp anak perenpuan..sbb bentuk perut.. alahan.. tp rupanya nak laki. Awal sblm tau mengandung tu kuat sgt mkn.. muka berseri2.. lps xlama tu, cek upt positif.. terus mual tu dtg x ingt dunia dah.. haha