Pil perancang yg sesuai?

Hai mommies semua sy nak tanya pil perancang mana yg tak ganggu period ye sbb sy dah stop cucuk depo sebab tulang belakang sakit sangat lepas cucuk depo yg ketiga ritu doktor suruh stop depo! So pil perancang mana yg sesuai ye #ingintahu

3 Balas

bincang dgn doktor sis balik. inshallah mereka boleh bantu. kalau depo tak sesuai, mostly dorang akan suggest pil/iucd.

11mo ago

haah sis nanti sy nak pegi kk balik sbb harituh lepas sy cucuk depo yg ketiga kerap sangat sakit kat tulang belakang so pegi hospital dan doc kat situ x bagi dah sy ambik perancang yg jenis suntikan atau pasang sbb takut darah tinggi sy naik balik (sbb sy ada darah tinggi dari preggy sampai skrg) so doc kat hospital suggest ambik pil dan kena pegi kk balik

consult dgn doctor pon boleh sis. nanti doctor bgi yg sesuai.

11mo ago

terima kasih puan sbb komen insha'Allah sy Akan pegi kk balik untuk mintak suggestions pil yg mana elok☺️

Pil jasmin