Boleh ke tidak kalau tidak mahu makan folic asid tapi untuk rancang kehamilan..adakah itu normal

Cubaan hamil

10 Balas

kalau saya tak pernah makan acid folic masa merancang nak ada anak tapi bila dah tau pregnant misi bagi ubat saya makan lah , tak boleh skip dan alhamdullilah anak saya keluar dalam keadaan sihat je , syukurlah ..

5 tahun ttc mmg makan je folic acid.. sebab tak tahu bila akan lekat, folic acid penting untuk elak sakit spina bifida, masalah pembentukan tulang belakang sbb awal2 itu yg akan terbentuk dulu..

Doktor suggest untuk makan. Sy tak makan sebab tak sangka boleh mengandung. Bila tau je positive mengandung baru sy mkn.

acid folic tu penting bg perkembangan bb utk cegah kecacatan..mencegah itu lbh baik kan

tak pasti, saya suami isteri 1 tahun before kawin dah makan folic

Kene makan folic acid penting untuk beby dalam kandungan

mesti makan.mngelakkn bayi kecacatan

Nk selamat, mkn lah.

baik makan je

mesti mkn