Hamil 13 Minggu tapi Asid Folik (Iberet Folic 500) yang Dr bagi langsung tak makan sebab muntah teruk

Apa risiko kalau lama skip folic asid (Iberet) sebab kalau makan mesti muntah semula ubat tu ? Ibu lain ada pengalaman tak ?

3 Balas

Ganggu pembesaran bby dlm kandungan...biasanya blh bgtau doc kalo ubt tu xngam..nanti doc tukar ubt lain

Sye pon skip sbb muntah, x mkn lgsg dh 16weeks dh. Risau pulak ade isu pape

Dah .akan ubat lain pun still sama, muntah balik