Bole tanya tak ? Mmg lepas berpantang 44 hari ke bgi normal ? Atau 100 hari ?

Cuba komen

5 Balas

Hari ini sy ari ke 35ari berpantang.. Tp mcm da x pantang da.. Cuma mkn da start mkn ape2 je janji berpada2.. Minum ais sy x minum tp minum air sejuk coway sy da start minum.. Tahan tgk panas2 cuaca.. Org ckp ikut bdn.. Alhmdulillah sy ok semua.. Harap xde ape2..

saya pntang 44 hari untuk pntang makan dan buat krja. tpi badan rsa sihat jdi sya bnyakkna bergerak dri baring atas katil shja. slps 44 hari masih pantang tpi pantang makan dri makan bnda yg sjuk sjuk dn bersama suami.

1y ago

pantang yg saya rasa relevan mcm bab makan tu sya ikut. kalau yg pepelik mcm mandi x basuh kepala la .kena tggu hbis drah nnti bru boleh bsuh apa smua tu. sya xikut

Ikut bdn masing2. Ada yg rasa dh sihat.. Buat aktiviti mcm biasa. Ada yg perlu lebih masa sbb operate or ada luka2 lain yg tak sembuh.

Sy sedang pantang juga.. tak sabar nak habis 44hari 😬 ada orang buat 100hari jaga betul pemakanan & ice intake

1y ago

saya tidak sbrpa kuat mkn dan kurang ikut adat pantang 😪 skrg tinggal tunggu hari . saya minum jg ais tpi tidak sbrpa

Pantang makan 44 hari, pantang ais dgn suami 100 hari seeloknya.