Sy nak tanya saya dah 9weeks skrg.. tapi alahan makin teruk

Contoh harini satu hari semua yang saya makan saya akan muntah balik. Hilang terus tenaga. Boleh suggest tak apa2 untuk kurangkan loya muntah ni. Terima kasih

21 Balas

cuba try mkn buahan.sy dulu smpai 25minggu still loya muntah.yg sy boleh mkn buah dgn pasta je.berat mmg akn turun.mmg kne cari bnde2 yg awak boleh telan selain nasi.mcm roti ke,mee ke,pasta.kne try

saya mula alahan dr 8week sampai 16week. xde tips untuk kurangkan muntah walaupun makan ubat tahan muntah 🤣 nak x nak kene hadap je 🤣🤣🤣

5mo ago

tular duk nmpk mcam tular😅

Sy pun mcm tu juga sis. tpi sy mkn chewing gum yg mint tu dan minum jus mamariam. Alhamdulillah krg alahan n bdn pn rasa cergas sikit lps minum jus tu.

9w memang HCG baru nak peak sebab tu memang akan makin teruk. nanti 12-13w doa2 dia turun balik. saya haritu kemam benda2 masam, gula2 ke asam ke.

Semester pertama normal loyer srlera makan x ade. Cuba try mkn masam or makan aiskrim..

saya da nk msok 7bln pon still alahan jugak sis. makan dan minum benda2 masam sis

Try makan jambu batu sis. So far sy ok kurgkan loya

Cuba makan yg asam2 xpon makan ubat tahan muntah

kunyah gula2 getah. dkt sy mujarab utk kurangkan loya

5mo ago

ohh baikk sy cuba trima kasih ya