Alahan Loya Muntah

Saya first trimester , ada alahan teruk smpai tak dapat pergi kerja langsung . Sedangkan kerja duduk je.. selalu rasa lemah sebab muntah . Ada suggestion tak, contoh jus delima ke atau apa2 yg boleh balikkan tenaga #ingintahu #firstbaby

2 Balas

1st trimester memang akan rasa lemau sangat. Makan makanan yang sihat, banyakkan buah dan sayur. Kalau sempat curi curi nap sekejap waktu rehat. Memang kena banyak rehat sebenarnya 1st trimester ni sebab badan kita baru nak adapt dgn benda baru. Tidur malam pun kena cukup. Kalau rehat cukup, InshaAllah makin bertenaga

2y ago

Iye takpe, kalau boleh cuti tu cuti je rehatkan badan. Kalau terpaksa kerja tu cari jugak masa rehat kejap. Memang tak boleh nak elak sangat. Nak masuk 2nd nnt InshaAllah akan makin okay yee

mcm saya laa, smpai minta cuti UPL 2bulan. tk larat dgn alahan

2y ago

betul juga tu insyaAllah mudah mudahan cepat lah hilang . hehe thank you akak 😊