Loya + mual

cmna nk hilangkn rasa loya? mkn asam okay ke? ?

4 Balas

Sy kalau loya2, sy buat air sunquick tanpa gula. Bubuh satu sudu je, pastu tuang air sejuk. Boleh laa hilang sbb sy takde alahan. Cuma tetiba je tekak tak sedap. Tak pun sy minum pati delima gulsan.

Makan epal hijau. Ni pun ada kawan bagi tips masa awal2 memgandung dulu. Instead of makan asam2 baik makan buah epal hijau 😁👍👍👍👍👍

Cri apa yg boleh buat puan hilg mual...xsemua org sama..ada org kunyah asam dah ok....ada org kne bau minyak angin br ok😊

mkn buah, gigit sikit2..

4y ago

boleh, jgn mkn asam sngt...nnt jd gastrik.