cara nak hilangkn mual loya

siapa yg masih mual muntah minggu ke 11? sy nk mkn pun x lalu..xtau da nk mkn ape utk hilgkn loya. masam x suka, mkn pedas pedih hulu hati, manis pun x suka#pleasehelp

7 Balas

Sye makan veloxin (ubat tahan muntah) sis.. Nurse yg suggest, tapi sye beli kat farmasi sbb kk takde ubat ni. Alhamdulillah first & sec baby makan ni muntah and loya kurag and ad selera makan. 😊

sama lah mcm saya jugak tapi lepas 13 minggu nak masuk 14 minggu alhamdulillah dah boleh makan banyak loya muntah pun semua dah semaking berkurangan sekarang kerap lapar je 🥰🥰

Makan kerap dlm kuantiti sikit. Jgn dh masuk angin bru mkn.. mkn sblum lapar, berhenti sebelum kenyang. Minum air suam panas, bleh buang angin dan secara x langsung kurangkan loya.

Awak sama macam saya, saya hari hari makan buah je, ataupun roti kaya, minum selalu air panas, makan sikit sikit je tau, tapi selalu

Saya sis, cuba makan roti/bun minum dgn susu tanpa gula.. bubur kosong ke.. sy selalunya dapat telan makanan yg tak kuat bau/rasa..

8mo ago

betul..sy pun blh mkn bubur dan sup ksong yg xberempah..betul2 mknan yg light2 sj rsanya..semoga cepatlh hilang alahan kita ya..

saya pun masih mual muntah lg.biasa sy mkn buah dengan kismis sebab sy xboleh mkn benda lain.

mtk veloxin kt kk