Baby asyik nak dodoi

Cemana ya nak buat. Baby sy 2 bulan.. dari lahir jenis susah tido nak kena dodoi dulu. Kalau letak je dia nangis. Kitaorg xpenah ajar buai. Penah sy sugest mtk husband belikan buai. Tapi husband xsetuju. Dia lagi rela dodoikan baby. Tp sy penat sgt bab dodoi ni.. kdg sy stress. Husband mmg selalu tolong dodoi. Bila baby da bejaya tido baru dia tido. Tp bila baby tebangun2 semula sy la yg kena ngadap tak tido malam kena dodoi semula tu. Baby sy pulak kadang jenis nak tido atas pangku je. Husband pula da lena tido sy malas nak kejut dia sbb dia tidor bilik lain masa sy pantang ni. Siang pun mcmtu, baby susah tido sendiri. Sy tak kisah sbenarnye, yg sy risau nanti dah 3 bln nak hantar pengasuh cane ye dia nk handle baby sy yg mcmtu. Pengasuh bkn nak jaga dia sorg. Sy selalu cuba biarkan je dia nangis utk tido sndri, tapi dia xmau juga tido. Bila dodoi lena je. Tp bila da lena tu sy letak je kt tilam dia , auto tejaga dan nangis semula. Sy risau sgt pengasuh stres dgn baby sy nanti takut dia biarkan aje baby sy nangis sorg2. Takkan nak pangku dia dodoi je. Boleh sesapa bantu sy tak utk tips atau nasihat?#pleasehelp

11 Balas

Ank sye pun mcmtu jg sis....nk tido kne dodoi sye ltk dlm buai menangis mcm kne pukul....skrg dh nk msuk 4 bulan dh ank sye...klu ank sye nk tido mesti dia letsk muka dia kt ketiak sye....klu tido kt tilam nk tido bwh ketiak sye je.... dh lena btul2 bru sye alihkn ank sye... sye pun ada masalah sme mcm sis....nk pula ank sye klu dh berjaga smpi ke subuh pkul 7 pgi bru ank sye tido

1y ago

bila dah 4 bln tu da ok ke sis? 😔