Baby 8bulan meragam bila nak tidur

Hai mommies. Ada kaitan dgn beralih bulan x bila baby sy susah betul nak tido. 4hari lepas genap 8bulan. 3 4 hari ni jgk la lain betul pe'el dia bila nak tido. Sebelum ni klau dia mngantok sy letak buai & bg pacifier dia terus lena je takpon merengek sikit2 pastu terlena dah. 3 4 harini masuk buai dia nangis teruk. Bg pacifier dia tepis tgn sy lpas tu makin kuat nangis meronta2. Mmg betul2 dia xnak pacifier. Kdg2 4/5 kali keluar masuk buai tak jugak tidonya. .Lepas tu bila riba bg susu dia tlelap & sy letak tilam ok pulak.. Bila mlm pulak slalunya 10.30pm dia tido terus atas tilam sampai esoknya. Just bgun ntuk mnyusu. Tapi skrg klau tido 10.30, 11.30 jap g mesti dia tjaga lpas tu xnak tido semula dh. Dia nak main.. Aduii letih... Genap 8bulan tu jgk baby start merangkak meronda 1 rumah. Sblum tu dia cuma angkat punggung tp taknak gerak kedepan. Ngam 8bulan terus start enjin.

1 Balas

Growth spurt, mungkin? Jadikan rutin mcm Tutup lampu jam8 pm. Boleh training tidur dgn ikuti FB BABY LANGUAGE