Apa anda buat bila anak tak mahu tidur malam?
Voice your Opinion
Tutup semua lampu
Tukar pakaian lebih selesa
Tunggu sampai dia tidur
Lain-lain (sila komen)

6481 respon

77 Balas

dengarkan surah dan zikir dari Islamic Audio Device. bkn untuk baby ja tau. 1family blh guna. apa yang penting. tiada radiasi. boleh dakap tidur. berminat blh pm.cikna bolrh bagi details dan hrga special.

Change diapers, turn off the light (pasang lampu tdur) , pakai pakaian yang selesa, diffuse essential oils, sapu eo blend kat tapak kaki & along the spine..breastfeed her until she falls asleep 😘

main2...layan dia dgn bercakap..pasang surah alquran...kdg2 lap bdn dia dgn air,sapu mnyk angin skit dn tukar pampers n pakaian baru..

Check pampers + main dengan anak + bagi makan bahulu + bukak tv tengok cocomelon + bukak buku + bagi susu + bagi air masak + dodoi

Pasang soft music or AlQuran . If still can't sleep try to ask , u want eat. If say yes that is mean my junior hungry.

Berselawat dan zikir. Baca ayat2 suci Al-Quran. Nyanyikan lagu2 yg sentimental atau lagu2 dodoian secara perlahan

Bedtime story... Then layan dia main kejap..smbil zkir susukn dia n tepukkn dia smpai lelap..yeayy..😆😆

Abang dan adik sy amalkan jam 8-9 malam dah tutup lampu. Sy pun nak ikut juga pada akan datang. InsyaAllah

Cuci muka, tangan n kaki, sapu eo lavender, tutup lampu n b.f, baca surah2 pilihan smpai tertidur 🙂