Bagaimanakah cara ibu membuat ujian UPT?
Voice your Opinion
Gunakan air kencing pertama pagi
Gunakan air kencing bila-bila masa
Lain-lain (sila nyatakan)

3589 respon

15 Balas

patut guna air kencing pertama pagi, tapi sy guna air kencing ke2 😂 dlm jm8 cmtu tetiba rsa nk cek upt, mcm xprcya double line terang sgt.. ptg tu g beli lg kt watson, cek lg skali sma jg double line terang sgt, esoknya g kk utk confirm, sminggu lpas tu buka buku 😊 msa tu bru 6weeks buka buku 🥰 alhamdulillah, skrg dh 7bln 😇

2y ago

Boleh je cuma disarankan kencing pertama pagi tu sbb hormon hcg kita kuat. Nanti result lebih jelas. Ade stgh org reault dpt samar2 mcm saya.. Repeat after day 2 waktu pagi baru terang.

Sepatutnya guna air kencing yg pertama pagi. Tapi untuk kes saya, saya buat upt lepas saya balik kerja. Dalam pukul 3 petang. 1st upt buat dan terus positive. Alhamdulillah Lepas tu saya pergi kk beberapa hari kemudian, untuk confirmation. Pergi lepas waktu kerja juga, buat upt lagi dan result positive.

saya test waktu malam sebab detect mcm tak kena . delay period 2hari . malam tuh tengok keputihan mcm berketul² . end up malam tuh jugak cek upt . Alhamdulillah lekat . due in august🥰

Guna air kncing bila2 mse.. Sbb mser tu x tau prgnant. Rasa loya smacam time lunch.. Trus cek upt n +ve #TAPSupermoms

saya tak kira pun yang first or second asalkan waktu pagi lebih tepat and sesuai untuk check upt

kali ni p klinik sblah ptg, sakit perut bbrpa hri, Doc suh cek kencing xsgka +ve😍

Kencing 1 kluarkn dlu.. Thn then kencing ke2 tu utk ambil test upt.. #TAPSupermoms

ms awl bgun pg...sblum solat subuh..kncing pertama pagi

check pukul 11 lebih waktu pagi...

guna air kencing pertama pagi²