Botol ade straw

Cara ajar anak minum botol jnis sedut .. dia dah 11 bulan otw setahun 🤗 harap2 ade yg bantu

Botol ade straw
1 Balas

Try tanggal straw botol tu atau beli straw lembut, ltk dalam cawan tahan air guna jari then bg straw kt mulut baby kt lubang lg satu utk baby sedut..means 1 lubang jari ibu,1 lubang utk baby sedut..bila baby sedut slow2 lepas jari..nnt lama2 ank dh pndai sedut dr situ,try bg botol..biasa dlm smggu dieowg dah master sedut dr botol.