cara nak ajar anak susu botol

anak saya dah 7 bulan saya nak ajar dia minum susu botol..skrng bby masih fulldf..ada tak tips nak ajar anak minum susu botol?saya dh try bagi yg straw dia nak je klau air tu air masak..klau susu dia tak nak..kita kena try bagi bnyk kli ke?ke ajar guna kaedah lain?

2 Balas

anak saya pun macam tu jugak, awak cuba bagi dia botol banyak kali kemungkinan dia gigit dan tolak je puting tu tpi dalm masa yang sama awak picit bagi keluar susu sikit sikit. anak saya 7bulan lebih baru pandai botol, tu pun kurang jugak, dia lebih kepada bf

7mo ago

nampak nya sya kena beli botol lain..sbb botol susu yg sya guna ni tak boleh tongek asal tongkek je susu dah kluar..ke saya kena cuba puting baru?

saya bg ayah dia yg ajar guna botol klau saya bg dia x mahu sbb bby thu kita slalu bg df , mcm bby saya 6 bln nk punting nb klau besar dia x nak 😅

7mo ago

puting nb saiz ape ye?sya nk try hrp dia nak la susu btl