Berbaloi ke beli babynest?

Cantik kan, nak gunanya sekejap je, anak menempek kat ibu je lebih..Tapi ok jugak, bila ada pelawat datang, nampak comel je si comel dalam tu.. Apa pendapat ibu-ibu…? #tapSupermoms #babynest

Berbaloi ke beli babynest?
32 Balas

depends pd sis. kalau sy aritu nk terbeli jgk. suami ckp baik beli tilam je. sbb babynest pakai sekejap je. takut ank jenis cepat besar and bdn pnjang. tpi memg ank keluar bdn panjang. kalau beli pun pakai sekejap pastu simpan berhabuk ler. nk kasi kat adik2 pun diorang xkawin lgi.

sy ada babynest ni turun temurun dr kakak ipar. anak sy baby ke 4 yg pakai.so takdelah membazir ye dak? hehe.. tp pakai kejap je..selebihnya guna cot kalo nk ltk baby kt hall. senang tarik sana sini n ada jarak antara tetamu n baby

kan.. sy pun fkir benda yg sama.. sy bli bbynest ni snang utk kat luar ruangtamu je, takut² jiran dtg.. tak kan nk memerap dlm blik je.. pastu senang nk baringkan baby bila nk salin pampers ke.. nk pakaikan bju bby ke..

comel mmg comel, tp boleh guna sekejap aje. kalau nak amik gambar cantik2 boleh lah beli. tp pada sy tak berbaloi. hehe. better beli yg boleh pakai lama terus dan mudah bawa travel. tp apa pun terpulang pada budget masing2 😊

3y ago

eya setuju. ikut bajet masing2 .

kalau bg sy better beli tilam biasa , sbb ni boleh pakai berapaa bulan jee .. kalau nk ambik gmba & nk lawa .. beli lah.. tp kalau sy nk pakai yg tahan lama jadi better beli tilam biasa ja terus.. boleh pakai lama

3y ago

hahhaa betui tu. 😆

sy guna babynest ni time pantang je.sbb baby asyik nak tido je..skrg x guna dah bila dh abis pntang.baby sndri yg x nk duk dlm tu.nasib sy jahit sndri,x lh rse mbazir bli yg mahal2 n yg bsar2..

sy tak beli yg tu. sy beli yg siap kelambu terus. utk dalam bilik, baby ade katil dia sendiri. utk kt ruang tamu, tilam biasa yg siap jahit kelambu tu. kalau taknak guna, lipat je.

Ikut pd baget. Sy beli baby sy bole pkai lg smpai 2 bulan, bdn dh panjang. Msh boleh guna tp kena ready tilam baru yg ssuai dgn ketinggian baby

maaf bg sy x..Baby pn mungkin x lama duk baring dlm tu..baik beli comforter boleh golek2 mniarap .ap2 pn tpulang pada sis.ni pndpat sy je😉

For me okay je. Buat lapik if letak luar bilik. If tak nak rasa bazir, beli jenis/shape pumpkin. Sebab boleh buka jadi lebar.