6 week Normal ke kalau bangun pagi gastrik daa pastu muntah mcm rasa mcm acid perut

Cane nak kurangkan alahan ye

1 Balas

Normal jika diuji sebegitu semasa kehamilan sebab pedih Ulu hati simptom normal kehamilan. Kena try n error apa perkara yg awak selesa utk elakkan pedih Ulu hati tu. Contoh minum air suam, makan buah masam mcm epal hijau, mangga, delima makanan kering: muruku, biskut tawar, pakai mask kalau tak blh bau yg ada dlm rumah; tumisan, nasi tengah masak.