tips nak naikkan HB Hi mommies, ada tak tips nak naikkan HB? 🫠 bulan lepas hb 10.8 baru ni 10.4 🥲

buntu dah kita ni 🥲 ubat semua pati delima pun dah makan

6 Balas

bykkan makan sayur2an setiap hari, setiap meal kne ade sayur.. sya pun memula hb menurun je smpai 9.3..lps tu sya ubah pemakanan, pgi minum delima+kurma ajwa + breakfast (pstikan ade sayur or buah2an) buat stok sandwich telur pun okay,letak salad byk sikit.. tgh hari plk pstikan portion suku2 separuh (lebihkan sayur2an).. mkn ptg pun sama,pastikan ade portion zat besi yg cukup.. mlm sblm tido mkn ubat maltofer sbb zincofer sya xboleh telan jgk 😂 lps tu hb sya naik blik 9.9..selamat xkne drip 😅😅 target skrg next appointment naik 11 💪💪💪

sis Cuba beli susu kambing najeehah. sy mnum susu tu hb naik, sbb sy x boleh mkn ubat kk bg, mnum susu tu n elakkan mnum kafein

3d ago

kita kafein mmg tak minum. alright thankyou

Makan real food puan..sayuran hijau, kekacang, elakkan fast food atau process food..

Mkn buah delima (bukan pati) dgn guava. Harap2 jadi dgn puan jgk

elakkan kafein

cut caffeine