bedongan

Bun, anakku umur 1 bulan 20hari ga saya bedong.. apa bedong ngaruh ke bentuk kaki apa ga ya? Baiknya saya bedong ato ga? Sharing dong bun.. makasih ya

15 Tanggapan

Setau saya bedong untuk membuat bayi merasa hangat bun.. ga ada hubungannya ke bentuk kaki. Kaki bayi mmg g lurus karena d perut dia meringkuk. nanti juga lurus koq bun, sambil d pijit2 aja klo bunda takut kakinya g lurus ntar

Tujuan bedong hanya menghangatkan & membuat bayi nyaman. Bukan membuat kaki bayi lurus. Jadi kalo bayi dah ga nyaman dibedong, ya ga usah maksa dibedong, krn tujuan bedong dah ga terpenuhi

Guna bedong itu hny utk menghangatkan sibayi aja, spy dia merasa nyaman n aman sprt wktu didlm rahim ibunya. Mslh bentuk kaki,, gak ada ngaruhnya

G ngaruh sma sekali. Anakku umur 7 hari udh lepas bedong. Bedongnya pun mesti cuman sehabis mandi aja. Jam 10 gitu sellu ku lepas

Gk ngaruh bun. Anakku dr 5hari gk dibedong. Bedongnya klo mlm doang itu pun gk kenceng krna tangannya slalu pengen keluar

Bedong untuk menghangatkan aja bun, bukan untuk meluruskan kaki, anakku dri lahir gak d bedong bun

Bedong untuk menghangatkan badan baby nya bun, ga ada hubungn sama bentuk kaki.

Kalo nurut dokter mah ga boleh d bedong. Klo nurut tradisi ya silahkan d bedong

4y ago

kalo kata dokter sy gunanya bedong utk menghangatkan baby nya. kalau scr tradisi g jg deh bun,soalnya di luar negri pun baby dipakein bedong

Apa Hubungannya bedong sama bentuk kaki😐😐😐

anak ku cuma di bedong 2 mingguan bun, ga ngaruh ke kaki ko