bedong

bunda bayi berhebti bedong sampai umur brapa bund. saya 2 bulan kurang 1 minggu jarang di bedong ga di bedong sama se x. ngaruh ga sih bund kalau bayi ga di bedong katanya berjalan kaki . kaki nya ga lurus . naudzu billah. kasih tau dong bund .

12 Tanggapan

anakku di bedong cm sminggu bun sisanya kalo di bedong brontak2 paling tahan stengah jam doang jadi bedongnya di pake buat slimut aja deh😄 tapi stau sya ga ngaruh ke bentuk kaki si nanti smakin gede kakinya bakal lurus sndri bun

Saya 1bln krna anak saya sbnrx udah ga mau d bedong,5menit dya udah berontak tangan kluar semua.krna di malang hawanya dingin jd tiap abis mandi saya bedong biar anget aja

nggk ngaruh kok bun sebenernya kan bedong cm buat menghangatkan tubuh si kecil ... anak aku dulu cm sampai selapan aja setelah itu nggk aku bedong...

Fungsi bedong hanya untuk menghangatkan bun. Gak ada hubungannya kaki lurus sama bedong. Anak saya 40hari di bedong kalau habis mandi saja.

5y ago

sampai umur brapa bund berhenti bedong

ndak bun.. fungsi bedong menggangatkan baby n menenangkan sprti dlm pelukan .. ank sya cuma 1buln aja d.bedong .. itu pun jarang bnget ..

5y ago

Anak saya juga jarang saya bedong bunda. Alhamdulillah ada yg sama hehe krn sering berbeda pendapat klo bayi harus sering2 dibedong

Gak ngaruh ke bentuk kaki bun, saya blm ada sebulan sudah gak saya bedong soalnya si bayik nangis mulu kalau dibedong.

anakku malah ku bedong cuma bbrp hari aja.. setelah nya gk pernah sampe skrg umur 1bln 14 hari. kasian engap

gak ngaruh kok bun . bedong kan buat ngangetin badan bayi

anak saya kurang dari 1 minggu udah gg di bedong...

saya sebulan doang bund baby nya ga mau