Sorry x de knemengena sngt..

Bulan ni... Minggu ni minggu terakhir bby ni dalam perut sy ... Tapi bnyk betul masalah yg melibatkan emosi kacau... Sy sekarang dduk dgn kakak ipar sy share sewa rumah.. Semua ni cadangan mak mentua sy dgn kakak ipar tu sendiri... Tapi tu la bila dh hujung² ni dh nk bersalin ni lah mak mentua tu suruh cepat² pindah dgn ayat "aku nk korang pindah dari rumah anak permpuan aku tu... Secrpat mungkin tak faham bahasa ke?" Hahaha tak tau nk fikir apa nk rasa apa padahal sebelum sy kat sini dia siap tawarkan diri nk jaga sy masa pantang tapi skrng mcm ni pulak

2 Balas

takpalah sis , saya faham bila kita menumpang rumah orang ni .. pertama sekali , sis carilah rumah murah2 dulu sewanya dikawasan tempat tinggal sis tu .. kedua , tunggu lepas bersalin baru pindah itupun kalau sis tahan kalau tak pindah je awal pun takpa .. maybe adalah tu perkara yang tak elok yang keluar dari mulut ipar sis tapi dia gunakan maknya untuk bagitau .. kita ni manusia rambut memang sama hitam tapi dalam hati tiada siapa yang tahu , lepas ni kalau ada orang ajak menumpang duduk jangan iyakan biarlah kita duduk asing2 tapi hubungan silahturrahim terjaga daripada duduk sama2 tapi banyak perselisihan faham ...

Entah... Mungkin boleh direct tanya dekat mak mentua kenapa cakap camtu sedangkan itu semua cadangan dari diorang sendiri?