Bagaimana yew nk cepatkan bukaan,g hospital ada contraction,doc suruh balik dulu.39mggu

Bukaan bru 1cm...

6 Balas

masa sy bersalin,contraction dah kerap dlm 30-15min sekali..tp bukaan still 3cm..sy tnya patient yg dah bukaan 4cm..tp x kerap sakit, dia bagi tips, cuba teran2 sikit..sy cuba, dlm masa 2 jam bukaan naik terus dekat 8cm,15min mcm tu bukaan terus naik 10cm dan bersalin.

sy dah 39 week 5 hari...due 20/3 tapi apa2 tanda pun takde lagi...perut je kerap mengerass..macam2 dah sy buat..apa2pun semoga kita semua di permudahkan bersalin nanti ❤️ amin..

Squat, naik turun tangga, banyak bersujud, banyak berjalan, bersama suami. Alhamdulillah sy buat semua ni, lahir waktu edd.

sy pun pegi hospital bukaan 2 je, panggil balik lagi😅 jalan sudah susah, ni baby belum mau keluar lagi 38weeks

banyakkan exercise untuk cepatkan bukaan. selain tu, ajak suami bersama selalu

banyakkan exercise sis. sya smbil layan contraction smbil exercise