Nk tye, usia kndgn da 24weeks. Hb saya drop bawah 11. Ada cara lain tk utk naik hb?

Btw hb drop sbb tk mkn ubat klinik da. Hm

1 Balas

Makan daging merah, kerang, hati ayam, kangkung, kailan, pegaga, jambu batu, delima, kurma, oren. Kopi, teh, milo, air gas elak terus. Ubat kena mkn juga. Klu xblh telan ubat klinik, cari iberet/maltofer/obimin di farmasi. Mkn sblm tidur, minum dgn sunquick kosong. Klu bterusan bwh 11 risiko kt ibu & bby. Blh cari kt dlm buku pink, psl anemia.