betoi ka makan ais atau minum air ais baby jd besar atau uri jd besar

Btoi ke guys..plsss bgi asnwer n pendapat sat... Sbb sye mmg suka sgt mnum air berais, then mkn ais krim 1 mlysia dri 1st month preggy smpai skrg dh 5month preggy...so, sya x bleh klo x mnum air brais...

13 Balas

Sy hari² minum air ais... Start awai mngandung lg xprnh sntuh dh air suam..😅 asa xpuas kalo minum air suam... Alhamdulillah td baru p scan.. Doctor ckp baby sihat and x ada mslah apa pn... Now dh 20week dh...Jgn prcaya sgt mitos² tu sis...😁

5y ago

Kan sis..sya pon ska mnum air ais..sye x bleh mnum air suam..na tmuntah.

Gula yg buat baby jd trlebih bsar. Ikut fb prof imelda . Bnyak dia ulas bab kehamilan ni. Sy ni jnis body heat tggi. Cepat pnas. Asyik ulang2 mkn ais. Tmbah pulak aiskrim vanila cmpur susu . Fuhhh.. mantop..haha.. skli suami join sebelah.

5y ago

Ok sis..nnti sye na folow fb dr.imelda la..hehe..sya pon sis, hri² mnum air sejuk mineral... Then ais 1mlysia sya sllu mkn gak..hihi..

Aaaaaa... saya dri tri-1 smpai la skrang tri-3 dh pn msih suka mnum berais ni sis,siap mkan mknan yg manis2 je.. takda apa pun,baby pn membesar normal.. tak bsar..n tak sngkut kncing mnis pn.. mungkin dpend pda bdan ssorg...

5y ago

Yupppp,bossku 😀

x lh sis. sy pun suka ais.Sy suka mnum air buah ais. tpi klo mkn ais je baby dlm perot ni berdancing lebih skit. suka kot dia 😅. Tapi nurse ad ckp, if nk kejutkn baby mnum air ais. Mmng konfem dia godek2 😁

yup..mse sy bslin ank 3 bby besar 3.8kg n kuat minum ais..dr ckp kat sy itu puncanya.salin normal...

sya pun suka makan ice dr awal smpai skrg ... alhamdulillah xde apa 23week

5y ago

As long baby ok., xde ape sis.. Sekarang da brapa bulan?

Sy suka mnm pom bby kck jgk

Itu smua poyo sis 😆

5y ago

Haha😂

Tak betul... Mgarut

5y ago

Kan..x btoi kn... Itu la..sye dh la ska mnum air sjuk n brais

No la sis