Pada pendapat ibu, susah tak nak breastfeed bayi?

Voice your Opinion
Ya, masa awal-awal
Tidak, mudah saja

1213 respon

6 Balas

ya agak mencabar, first time mom, lepas bersalin xdpt nak direct bf baby sbb dia masuk scn 2hari, nak pam susu xkeluar lagi, jadi nurse bagi fm, balik drpd hospital nak susukan baby lekapan baby xokey jadi sakit sgt nipple, sampaikan baby kena crystallized pee sbb kurang minum susu, slowly betulkan posisi menyusu & lekapan baby, tunjuk nurse semasa menyusu, now Alhamdulillah getting better mudahan² sihat² aje in shaa Allah

awl2 pestime jd ibu mmg struggle sikit..bila dh mula tw ttg cara penyusuan yg betul .. alhamdulillah smuanya jd mudah...rujuk tips dr pakar lactating..dr situ dpt perbaiki diri dr semasa ke semasa . alhamdulillah dpt susukan ank smpai umur 2 tahun 1 bulan

Ya, penyusuan susu ibu suatu perkara susah dan ia membahagiakan 🥰

Ya masa awal² lagi² first mom

yaa jadi lenguh2 badan

👌