Suami kedekut

Bosan betul la dapar suami kedekut. Stiap kali beli brg je mseti suami check pastu dok bising2 xde function beli smua tu. saya anak first slalu tgk insta prmainan yg merangsang anak. So saya beli selotep colourful and benda bulat2 colourful. Harga stakat 1-3 hinggit. So sad 😭

14 Balas

aq ada kak sepupu laki dia kedekot nak mampos...x pnah bwk anak bini jalan2..makan pon brkira..kereta rosak x repair..sudah nya anak2 dok je la rumah...kalau belanje brg rumah pn brkira...sudah nya kak sepupu aq ada bf baru...nak salah kan kak sepupu aq sorg pn xleh gk..dia mgkn lama brtahan dgn laki dia baran kedekot tu...so dua dua ada salah nya...so pendapat aq laki kedekot ni mengganggu mental kte jugak...tak tahan bole meletop jugak..

4y ago

ayah saya pon kedekut. sampai arwah mak saya bra dia pakai bertahun tahun. marah mak saya sampai halau mak saya kuar keta sebab mak saya tacing nak bra. bodo la.. duit tak bawak ke kubur pon. mak dah tade skang. nama saya plak naik. dia kata saya main duit. sebelum bersalin saya bersabar lagi, lepas beranak, and lepas dapat tahu ayah nak kawen, ada ke patut..dah nak nikah jari sekian, haritu baru nak bagitahu..apooo pangai.. memang saya xcover la.. saya sembur je kat dia. 😂saya xde niat nak derhaka, tapi saya dah penat jaga hati org yg xpikir hati saya. penatnyaa... menuduh lagi, buat cerita nak cover diri dia. saya xtahu la, macam mana mak saya boleh tahan hidup dgn ayah saya berpuluh tahun 😭 dah la dia ada niat nak bunuh diri 😭

Sebenarnya suami awk tu tk kedekut Cuma dia lelaki kan pemikiran dia lain Mungkin dia tgok mainan smua tu mcm tk function bg dia Husb saya pun selalu juga kata membazir je beli anak tk guna pun Tpi saya sbgai mom kan selalu baca2 tentang mainan yg bntu rangsang otak anak2 Saya pun share la dkt husb apa yg saya beli tu smua tu ada kegunaannya Lagipun ada betul juga husb saya ckp beli tp anak bg rosak la hilang la 😂

Maybe die jenis jimat kot.... Ke ade byk benda nk bayar... Try la mntak kt die... Ckp elok2... Kdg2 kite x tau byk benda die nk bayar nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

terbalik pula dgn sy.suami yg suka mmbeli.ada je dia mau beli utk c baby.tp sy selalu larang sb baby bkn main sgt pun.last2 mmbazir...penah dia abiskn rm200 beli toys je.pastu baby x main pun...tp kdg2 sy biar je sbb maybe hubby trlbih excited dpt baby lps hmpir 11 thn baru dpt baby no 2 ni.

agaknya suami xtau apa fungsinya..nnt sis main2 dgn anak tu dpn suami..enjoy da moment..tp kena kreatif...nnt dia tgk anak happy InsyaAllah lain Kali dia sendiri belikan toys... silap2 dia yg terlebih seronok nnt😆😂

Dlu suami sy pun jenis berkira. Sejak sy sllu nasihat and bg contoh suami yg x kedekut dgn isteri. Suami byk brubah. Rezeki kami pun murah. Awk doa la kt suami. Jgn marah2 sedih kt dia nnt ssh rezeki nk masuk

Sis bekerja ke full housewife ye? Kalau full housewife, cuba try buat part time Hasil duit tu boleh beli guna mainan anak. Rasanya, suami tak bising kot kalau beli guna duit titik peluh sis.

4y ago

Sy bkerja pun suami amik tau jgk sy blanja apa. Tp ada bgusnya sbb sy ni kuat blanja. Org llaki ni fikir jauh sikit

Kedekut biarlah bertempat. Dalam islam pun ada ckp x rugi kalau suami bermewah utk isteri.Nanti isteri doa tuk suami n rezeki lagi berlipat ganda. Bulan tuk siapa pun anak sendiri tu.

4y ago

Bermewah pun bertempat. Ikut kemampuan.

Saya rasa mgkin suami sis jenis berjimat dan xnak spend utk brg yg dia rasa xperlu. Cuba explain slowly kenapa beli utk anak dan function benda tu. Mgkin dia boleh faham.

Sy tak pasti lah suami awk tu kedekut atau jimat pnya org. Kdg lelaki ni dia tak faham,, tp kalau dia faham diorg lg mahir dr kita.. Huhuhu