mommy to be...

boleh x klaw ibu mgndung dpringkat awal mkn ubt demam... tp dmm sya xpnas sgt.. cuma slesema n skit bdan je...

6 Balas

Kalau pergi kerajaan clinic mmg dia xkasi. Kalau private dia kata boleh je ambil yg mild.. panadol.. prospan.. but personally i suggest selagi boleh counter naturally, minum limau suam hari2 rest cukup, the better.

5y ago

Take care ❤️

Dulu saya pregy 14w sakit teruk . Selesma demam muntah tak DA selera nak makan. Ubat demam selesma tu memang tak ambil. Ubat muntah saja sebab doctor tak syorkan. Tkt terjadi ap² Pda janin.

Sy masa 7weeks pernah demam. Doc bg paracetamol. Tp sy makan 2 biji saja. Pastu dah elok. 😊

Wajib jumpa doktor. Nanti doktor bg ubat yg ssuai.

Mkn paracetamol.. Doc syorkn sy ambik yg tu

Oooo