mkn ubt demam time prgnant

Sy dh dmam 2hari y lps..hari ni bru larat nk g klinik..to pom than skit kple sgt2..doc ad bg ubt dmam,bleh ke org y mgndung ni mkn??sy tny doc td..dy ckp bleh jer..tp sy agak ragu2 skit..mklum la,ank sulung..nk mkn ubt2 ni tkot skit..tkot ad effct ap2..ad x spe y brpglamn mcm y sy hdpi skrg??

6 Balas

Boleh sis, Yg penting kalau sakit mesti jumpa doc sis, x boleh telan ubat without consultation.. x kira la sakit apa skalipun kena jumpa doc ya 🥰

Kalau sis ada bgtahu doktor yang sis pregnant, dah tentu ubat tu boleh makan sis. Selalunya doktor takkan bagi ubat yang effect pada baby

Slalu doctr akn bg yg 500mg je. .atau x lbh pde 1000mg .sye kkdg tlan sbji je. . Take care mommy. 🥰😘

Biasa doctor akan bg paracetamol je utk org pregnant yg kena demam

Pcm boleh je. Biasa ubat deman mmg doktor akn bg pcm xd ubat lain.

Tq ibu2 smua...Alhmdulillah...dmam sy dh baik...