ubat selesema untk ibu mengndung

salam..hai smue..nk tnye,b0leh ke ibu mengndung mkn ubt selesema?smlm ad suruh suami ambk ubt kt klinik n bgtau untk ibu mengdung..die ad bg ubt lain sikit la dr ubt slesema org biase ni..tkt pulak nk mkn,sbb xjmpe d0c kn..ada sesiape yg bpglman x?tq..

ubat selesema untk ibu mengndung
6 Balas

Cuba google nama ubat tu . Ada setengah ubat memang sesuai untuk breastfeed tapi kadang still ada kesan pada baby . Macam saya makan ubat resdung lepas tu tiba tiba baby tak berak sampai seminggu . Saya stop dua tiga hari baru baby berak

5y ago

Owh..0k,sy try g0ogle..tq sis..

Ni dari blue book kementerian kesihatan malaysia(diguna utk rujukan pantas dr2 kt malaysia). Boleh digunakan tp harus berhati2 sbb masih x ckp data utk kesan pada pregnant women

Yang ni boleh. Ubt ni sama mcm Kk bg. Loratidine. Saya slsema aritu pn mkn yg ni

Refer nurse . Slalu air kumur jer. Kalau ubt slsma pun mkn jika prlu

Boleh makan sis, ubat ni tak mngantuk

If still rasa tak sedap hati, check ngn pharmacist