ada tak jenis mcm sy?

skrg dah masuk 8bulan asyik nak makan je mmg lapar tak boleh tahan.. smpai kena tegur oleh nurse sebab berat badan terlalu naik.. dah cuba makan sikit2 tapi shari mesti bnyak makan kalau tak mmg lapar..#firstmom #firstbaby

14 Balas

sama la mcm sy, nk masuk 34w ni. sy perasan seminggu kebelakangan kerap sgt lapar. minum air kosong banyak dh paling kurang 2L sehari tapi keje pegi dapur je cari buah, kerepek la, aiskrim la 🤣 perut pun mcm dh nk meletop besarnya, tapi check up baru ni Alhamdulillah Dr ckp baby sihat je

1y ago

alhamdulillah .. tulah sy last scan masa tu baby berat normal je cuma mak dia ni aah yg terlebih naik badan🤣

sy pun 8 bulan. nafsu makan pun membuak². berat dari 48kg skrg dah 61kg. 😂 . alhamdulillah, nurse takde tegur pulak. cuma dy ckp. "kalau awak nak makan, makan je. cuma dengan kuantiti yg berpada. kang nnti dah berpantang, lambert lagi nak makan sedap²."

1y ago

bagus nya tak kena tegur... sy setiap kali cek mmg kena tegur🤣 mmg terlbih naik dia ckp haha.. tapi apa boleh buat kan dah nak makam trpksa makan kalau tak boleh menangis tak makan🤭🤭

naik sikit lepas raya ni..dah kena ulang alik klinik selang sehari..check berat, urin segala bagai..Alhamdulillah, semalam review dgn doc..dah ok..lapar sentiasa kan..saya makan dgn kerap tapi kuantiti kecil..banyakkan minum air kosong

Hujung 2 ni mmg jadi kerap lapar x makan jd sebu ulu hati jd pedih ulu hati sbb baby makin mmbesar .. sy lg 26 hri nk bersalin jd dahaga jadi lapar .. x ley wat pe dah redha lah nnti bersalin in syaa allah terkawal hehe

1y ago

Yea tkut obes sbb saya obes..

Sama lah saya menunggu hari je, dengan asyik lapar, haus je. Pastu panas sikit mesti berpeluh satu badan. Sampai nurse kk tegur berat naik banyak. Now 2hari skali kena check bp n urine 😂😂 sis jaga2 yee 🤣🤣

sama la. lapar je. makan pun tambah2. lepastu nak yang sedap je. tapi beza nya berat saya tak naik. cuba kalau bukan time pregnant. mencanak-canak jarum timbang tu naik.

1y ago

tak apa. asalkan awak dengan baby sihat2 okay je.

ye btl tu sy pon macam tu heheh terkejut tgk berat naik first time terlalu mendadak da Kene ulang alik klinik seminggu sekali lapar btl hujung2 ni heheh🤣😅

saya dah masuk minggu ke 40. Alhamdulillah selera masih sama besar. tiap² mggu checkup naik berat 1.5kg.. nurse ngn doktor pun xtau nk bebel mcm mna lg

1y ago

haha samalah sis.. nurse sy smpai ckp biar betul berat awak ni🤣🤣

sama la..sy sekarang 33 week mulut asyik nak makan je ...hahahha hari ahad ni nak kena jumpa nurse dah harap berat x naik banyak sgt la 🤣🤣🤣

1y ago

haha kan sis🤭 bila jumpa nurse yg buat risau sbb kema tegur dah bnyak kali🤣

saya ingat saya sorang yg nafsu makan membuak2 🤣 lepastu salahkan raya sebab makanan sedap tak boleh tahan 😆

1y ago

kan sis... rupanya bnyak geng kita🤣 smpai satu masa tu fikir ada tak makanan yg boleh knyng smpai ptg🤣