Bersalin zcer boleh tak makan jamu

Boleh tak bersalin czer makan jamu dalam temph berpantang

8 Balas

Bagi saya, jamu ni mengarut sgt lah😅 Dalam perubatan mana ada galakkan jamu. Itu benda org dulu-dulu semasa perubatan tak secanggih hari ni. Takde keperluan pun jamu ni. Dah lah tak sedap 🤣. Makan je makanan yg berkhasiat. Minum air putih banyak2. Buat senaman ringan. CUKUP. NOKTAH.

Saya rasa awak dan orang lain yg galakkan jamu ni perlu baca ni. Nak pantang tak payah ikut segala amalan pantang dulu-dulu. zaman dah berubah. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0YZ3DZyMwJC3Ys3to3uRYUeMLtJ1okAZ6baU5VQhQUjkVnJW5m3FbT8SmWVFtYSqil&id=679746658&mibextid=Nif5oz

1y ago

setuju. saya due bulan depan. nurse pesan dah siap2 takpayah makan jamu2. makan healthy food supaya byk susu & boleh exclusive bf baby. tp terpulang la pd individu. mmg ada yg jenis amal jamu even tak berpantang pun kan

makan jamu tu utk apa ya sis? kalau baby takde kuning, semua ok, kandungan jamu tu pun selamat boleh je consume. check dulu ingredient jamu tu. kalau takde keperluan tak perlu mkn jamu pun takpe. banyakkan makan healthy food. sayur buah protein bg luka cepat sembuh

Kalau baby takda kuning okay je. Tapi depends jamu apa. Baby baru lahir (since ibu menyusu anak) perut mereka sensitif dengan apa yang ibu makan/ minum

kalau bby xde mslh kuning blh je mkn... kalau bby msih kuning better hold dlu .mg dpmudahkan segalanya .aamiin

Saya czer jugaa, baby habis kuning terus makan nona roguy , heee senang membuang 🤣

tunggu baby dah xde jaundice baru consider nak amik jamu

saya pun czer tapi nurse xgalakkan lgi.