Darah nifas atau haid

Boleh tahu atau share mcm mne nk bezakan darah nifas dan haid? Dah google tp masih perlukan pencerahan yg lebih details. Harini genap 44 hari pantang, masa check up sebulan haritu ada darah sikit warna coklat tp esoknya terus dh takde darah keluar. So dah mandi wajib dan nk berpuasa. Bila nk puasa aje tetiba darah keluar, banyak dan warna merah terang beserta lendir.

1 Balas

nifas max 60 hari. kalau ada gap in between, max 15 hari. awak mcm mana? gap lebih tak 15 hari?