Habis darah nifas terus haid

Saya baru 42hari lepas bersalin. 2hari lepas darah dah coklat2(yakin masih darah nifas). Tp esoknya keluar darah merah serupa darah haid. Dah 2hari ni still darah merah and saya sakit2 pinggang and tanda2 mcm period dulu. Memang ada yg terus dtg haid ke lepas nifas? Macam mana pulak dgn mandi wajib nifas tu ?#firstmom #ingintahu #seriusnanya

1 Balas

dikira darah nifas sbb max nifas 60hari. klu period, dia dtg slps 2 minggu hbis nifas