hospital kerajaan

boleh tahan mulut misi hosptal krjaan ni.. xde perasaan lgsung..

52 Balas

Saya pon ada prasan jugak mcm tu.. Tp alhamdulillah spnjang sy bersalin dkt hspital gov.. Sy dpt doc dgn nurse yg baik2 layanan.. Dari stat check in smpy la discharged.. Bila dtg sakit cntrction nurse dtg duduk sbelah smbil urut2 perut sembang2 .. Dlm lr pon sama nurse tu duduk sbelah sbb sy tk boleh duduk sorg2...bila tiba bby nk keluar baru dia pnggl suami masuk.. Lepas bersalin.. Nurse suapkn roti dgn air sbb dari pg lepas induce tk mkn ape2 .. Lpastu sblom nk masuk wad.. Nurse dtg tlg lap2 sambil sembang pnglman siap bg nasihat... Smpy kt wad nurse tlg smpy naik atas katil.. Smpy la discharge.. Rasa sgt2 dihargai masa tu.. Bersyukur tak terhingga 😊 #hospitalkajang

5y ago

Btol2 ..

Sy lawan kan je balik! peduli apa.. Sy pulak jns cpt naik darah kalau org duk sembur2 kita sesuka hati,. pernah sy bersalin ank no2 ttbe ank sy tu muntah keluar air, ehhhh dia maki sy ckp sy bagi air masak kt anak tu dan siap ckp sy x reti jaga anak!, ALLAH sedihya sy rasa, dah la baru lps bersalin, ttbe anak muntah air ikot mulut n hidung..siapa tak angin dgn kita tgh risau ke anak, cek la dulu baru thu kn?bkn tuduh n maki org sesuka hati! haa teryata anak sy tu terminum air mertuban dan yg dia muntah tu air mertuban laa ..eeeeeee sakit pulak hati kite wlopun dh 5thn sudah berlalu 😄

Biasala...ada yg ok ada yang tak...pengalaman saya dulu ms kena warded sbb tpt czer wound breakdown,ada sister bising dkt saya sbb dia kata saya ni mcm mengada2 sebab minta ubat tahan sakit bila nk dressing,yg tu saya buat pekak je..tp once doc pakar mai dok bising dpn katil saya salahkan doc pakar swasta jahit tpt saya yg tk sembuh,saya sound balik doc tu,terkulat2 dia dgn doc yg lain...geram juga kita dok sakit2 mai dok bising2 pula depan kita

Sy rase bkn isu harga mahal atau murah tp atas perikemanusiaan....bsalin mane2 sakit ttp same kan...dr segi ikhlas tu ha yg pyh....kite pun fhm dieorg penat tp kite pun penat n takut bile time bsalin...tp mmg x pttla jd mcm tu....seolah2 semua yg bsalin ni menyusahkn dieorg plak...x.kisahla individu yg nk bsalin tu nk beranak no brp tp lain ank lain pengalamannya...masa meneran ttp mcm yg 1st...sy rase mcm tu...anda bagaimana

5y ago

awk tengah bertarung nyawa nak melahirkan ,bukan nya main roller coaster dalam lb room tu . haih lah manusia tu takkan tak pernah bersalin kot 🤦

Bkn nak ckp ape...sy pun ade pengalaman x bes mase deliver kat hosp kerajaan 12/7 haritu...sedih gile....doc n nurse same2 naik...ptt mase org deliver dieorg xlehla layan kasar n marah2...taula sy masuk LR b4 subuh n lps.subuh bru deliver tp cukup2la pengalaman mcm tu...betul la ckp org kalau kat hosp kerajaan ni kalau nasib baik dptla yg baik2..kalau x mmg dpt yg hmmmm..mlas nk ckp....smpi skrg x puas hati tau

5y ago

samelah sis. saye pun mase deliver 3/5 haritu dapat layanan teruk sangat ,saye first time bersalin jd agak takot lepastu kene marah dgn nurse & luke pun agak parah sb tade pengalaman. lepas kuar labour room & nak pindah ke wad boleh pulak ade nurse ni ckp haaa awak ni la yg tadi takot & luke teruk kan. malu sgt saye sis. dah la ckp depan org lain. sampai ckp kat suami lepasni save duit la nak bersalin swasta , trauma dgn mulut nurse kerajaan ni 😭

Kena berani fight blik but bukan dlm labour room , nnt nyaya kena bius 10x .. fight blik masa Kita d kluar Dr labour room , klu Ada peti cadangan lg bgus . Boleh tulis Komen Kita kat staff nurse yg brtugas .. kdang misi yg mulut laser ni , depa xrasa lg sakit nya melahirkn ... Baby I yg lpas pun I kna tp bila da kuar Dr labour room , I boom depa balik . Sakit hati sngt

2y ago

Totally agree ! Balas laser jugak auto dia akan diam .

Lg 1 mmg misi2 ni xkn tlg kite nak naikn kaki ke ape ke utk kite adjust diri masa nk naik katil...nk2 masa lps bjahit so kite mesti kena pindah katil utk masuk wad kan...ade sape2 kena mcm tu x...kite nk angkat kaki pun x larat dieorg mmg tgk je ke....rasenye dieorg lg phm kot thp sakit tu mcm mane wpun ade yg x kawen n branak lg...tp bkn ke tugas dieorg jgk mbantu patient?

5y ago

Kesian ....dsbbkn sgelintir buat hal...nurse2 yg lain pun kena kn...

Sy pun serik mase 1st bby. Sy tekan button utk panggil nurse minta tlg tgk kn bby nangis non stop. Sbb sy br je bersalin tk kuat. Nurse dtg marah2 ckp awak tgk la anak awak mungkin die tk selesa kot. Die boleh bebel ckp die byk keje ada sepasang tangan je. Bende kecik cm ni pun nk panggil? Hurmm sy tk kuat sbb tu sy minta tlg takut baby jatuh ke apa psl kpl masih mamai😪

5y ago

Mmg dierng garang.. dlm ward tu ada 4katil. So kalau baby lain nangis. So baby kite pun akan nangis la. Tapi mslh die sy mase tu br je lps bersalin. Tak ada tenaga. Bg nurse tu sy mengada2 kot

Kadang yg mulot puake ni yg ajet senior.. Yg jnis x leh tgk owg lebih dr dy.. Walhal nurse je.. Jnis cm ni kite pn kne sound jgk attitude dy tu. Kalo dy sound bde² yg x de kne mgene, dipersila sound blk.. Kompem serik!!

Doc NICU suruh nurse datang bantu saya di ward.. Nurse datang terus naik suara dengan muka bengis.. Bebel2 suh usaha sendiri & pergi tanpa bantu.. 😂 Memang fobia dengan hosp kerajaan.. Banyak pengalaman dari zaman sekolah lagi.. 🤭