39 minggu 4 hari masih tiada tanda bersalin

Boleh sy tnya...kalo sampi due date masih tidak bersalin..memang doktor akan extend seminggu lg ye? Sebab ada setengah ibu tak extend pun terus msuk ubat?

2 Balas

kalau ibu tak ada masalah, memang boleh extend seminggu. Selalunya yg tak boleh extend tu sebab ada risiko macam gdm. Gdm on diet max 40w dan gdm on ubat dan insulin max 38w. Itu yg saya tahu lah. Lain2 tu semua bergantung kpd kesihatan ibu dan anak

Tengok kepada keadaan ibu dan kandungan