Tips berat badan naik

Boleh share tips tak cmne nak berat naik. Kita maintain je 48 x naik naik

1 Balas

Makan lebih makanan sumber protein dan lemak sihat dlm menu. Buat senaman bina otot. Berat saya Sebelum hamil 62kg Hamil 65kg ada turun naik (ada GDM) Selepas hamil, berat turun mendadak yg paling rendah 42kg (underweight) sbb glucose intolerance juga menyusukan anak. Lepas tu jaga makan (ada juga cheat ) dan exercise, berat naik sikit2 sekarang dah 50kg (BMI OK, berat ideal) .