Berat badan

Hi assalammualaikum mummy mummy dan bakal mummy ? boleh share tips tak mcm mne nak maintain kan berat badan ? Sy baru 26 weeks tp dah nak masuk 3 kali minum air gula sebab berat sentiasa naik ? Alhamdulillah result semua okey . dah jaga makan semua tp berat tetap naik , mummy mummy semua ade tips tak ?

7 Balas

Maaf sis, tak dapat nak bantu bagi cadangan sebab masa saya pregnant pun, saya macam sis, berat badan naik mendadak. Tapi untuk saya, naik on 3rd trimester. 1st trimester tu tak selera makan sampai kena gastrik. Alhamdulillah, check air gula 2 kali. Dua2 normal tak kencing manis😊✌🏻

Waalaikumusalam.. saya pon sama berat naik smpi nurse n doktor bising.. tp da nak akhir2 ni berat tk bape nk naik sngt walaupun mkn bnyk juga 🤭.. saya cuma tk mkn malam.. klu lapar mlm mkn buah2 je.. air manis pon kurgkn.. mkn sikit2 tp bnyk kali mcm tu

4y ago

*sya

Saya minum air gula sekali jer kandungan dah masok 7 bulan,berat still sama tak naik..cuma naik 2 kilo jaa dari awal pregnant sampai sekarang berat sama tak naik,tapi scan berat baby naik hihi dokter ckp oke jer😊

Sis cuba masak makanan tanpa minyak.. Sy pn sme dgn sis asyik berat naik sblm2 ni.. Smlm check up berat maintain.. Sb sy masak makanan tanpa minyak..

hari ni saya pegi checkup..berat saya turun..tapi doc cakap asalkan baby membesar xpe..

Hihi saya dah 2bulan naik jgk.. Sis kurang kan makan karbo.. Lebihkan protein

Sy pun berat naik sis susahh nk maintance sis,,,