tanda bersalin

Boleh share tanda2 yg dialami bila hmpir due? 1st baby.. 38week Dah Google smua.. cuma nk tahu pengalaman kakak2 Kat sini

1 Balas

38w 2d pukul 3am tu start rasa menekan ke arah pundi . Mula tak perasan , cuma bangun tidur pergi kencing sebab rasa nak terkencing minum air banyak . Tiap kali balik toilet teguk air lagi lepas tu tidur . Dekat 3 4 kali juga ulang sambil mamai mamai . Last masa dah subuh tu rasa ni bukan rasa nak terkencing sebab minum air ni . So last pergi toilet tu stop minum air . Betul , rasa menekan tu makin ketara tapi belum sakit lagi . Rasa dia macam bergerak menurun menekan ke pundi . Tunggu lagi sebab tak sakit lagi . Lepas tu dwld contraction timer , dorang cakap kalau sakit tu dah sekata and less than 10 minutes better ke hospital takut dah ada bukaan. Saya pun takut lah kan sebab anak first so pukul 10 macam tu gerak pergi hospital. Check baru 3cm. Tunggu katil sampai petang check bukaan baru 4cm. 4cm should be dah boleh masuk LR tapi sebab saya tak risiko and katil penuh so dorang biarkan lagi. Sampai 12 malam saya dah tak tahan sakit dah kuat sangat sampai tak boleh diri saya minta masuk LR. Masa ni pun still penuh tapi sebab saya paksa juga so dorang bawa lah juga masuk. Sampai LR check dah 8cm lepas tu saya minta teran. Pukul 2.30am baby keluar

4y ago

Ahhh Tula doc ckp.. tgk ctg sakit dah.. dia dtg cek bby TGH ngeras tpi sy xsakit lgsg.. cuma rsa ngeras ja.. jd kena buat pilihan cezer sbb peratus fail lagi tinggi bila cntrction..