38week

38week 6hari. Masih Tak ad tanda2 nak bersalin.. Jangka 31.12 Nk tnya mommy2 yg berpengalaman.klau bersalin ngam2 due,tu Kira overdue ke? Maaf ye sy Bru first time.anaksulung.

12 Balas

Ikhtiar banyak kan bergerak sis. X pon cuba buat squat 5x selepas solat 5 waktu. Inshaallah doa mtk buka jalan, dipermudahkan disamping usaha squat.. cuba buka utube cara nak senaman ringan untuk mudahkn proses bersalin

Saya first child 40 weeks 2days. Overdue,ok sja. Itu keadaan ibu,biasa doktor akn tulis allow post date atau not allow post date dkt plan mereka. Kalau yg not allow post date. Akn disuruh admit ward 1 day before due

Inshaallah akan dipermudahkan.. maybe xbukak lagi jalan.. xrsa lagi contraction sbb tuh xnk kua lagi bby sis.. dia nk main dalam perut sis dlu. Bnyakkan berjalan.. berdoa bia smua urusan dipermudahkan

Risau gak ni..blm ada tnda lg..bby kerap jgk mngeras..tp kerap gerak jgk..skng 38weeks1day..ank 1st dlu lahir 36weeks yg 2nd 39 weeks..mntak2 lah kli ni lahir ikut duedate...

Klau xbslin Slps trikh due tu doc akan bg tempoh lg Stu mgu.kire xover lg sis.slps trikh smgu yg doc bg tu Klau sis xbslin lg kna trus ke hptal

saya due 22/12 tp sblm or dekat one weeks dh lahirkn 17/12 , frst bby selalu orng ckp awal one weeks or late abit .

Tgk keadaan sis...Klu sis xade ape2 boleh overdue..Klu sis ade mslah ape2 dipksa bersalin sblum due

sy pon same da 39mggu 5hari pon masih xde tanda2 lgii.. Takot jugak.. 1st baby xde pengalaman

5y ago

Sama..eaok due,tp masih takde Tanda ape²

Maksudnya Mcm mne tu sis.klau lahir ikut ngam2 due 31.12.bahaya x.sbb due sy 31.12...

wahh sy 38 week 2 day n still xde tanda lagi sis