tidur baby

Boleh share tak macam mana ibu ibu ajar anak tidur malam? Apa yang ibu ibu buat biler anak tiba-tiba bangun malam menangis. Macam saya bby masok tido awal pukul 7.15 dah tido, susu semua dah. Selalu nya dalam 7.40mlm hingga pukul 8 mlm, mesti bby akan bangun menangis menjerit. Tak kan baby nak susu lagi kan? Baru je lepas minum susu pukul 7 td. Saya angkat baby tepuk2, lama jugak la nak bagi baby ok balik. Kenapa ye? Ada cadangan tak? Baby saya 4 bulan.

10 Balas

Pd sy pkul 7 lbih tu awal sgt..maghrib x elok bg ank tdo..bg die main dlu pkul 8 mcm Tu start la tdo kn ank...die dh pnat main snang tdo..bg susu kenyang2..sy buat mcm tu je..☺️☺️

4y ago

Pukul 8 baby dah terlalu overtired. Pkul 7 lebih tu pon die dah meragam nak tido. Kalau overtired tengah malam lagi susah tido sebab selalu terjaga