Baby Tak nak minum susu Ibu n fm ..baby tidur je,baby ada kuning

Hi baby lahir baru 10 Hari,baby Tak nak minum susu,baby tidur je..nak kejutkan nak bagi susu tapi langsung Tak nak bangun,risau baby lapar je.ada ke ibu2 ada masalah macam ni.#bantujawab

3 Balas

Tips kejut jaundice baby - Geletek tapak kaki, tangan, pipi (tak bangun juga) - Buka bedung jika pakai (tak bangun juga) - Bogelkan baby, pakai pampers je. Focus on DF je. Unless awak doktor yang suggest untuk top up FM, baru bagi. Oh ya! Please and please. Jaga jadual susu baby setiap 1-2 jam. Sekali awak skip feeding schedule, jaundice baby akan makin naik.

3mo ago

Biar betul. Misi tempat saya pulak marah bg 2oz banyak sgt utk baby kurang 1 bulan. Dpn2 org dia marah

Kalau kuning baby mmg malas bangun nk tidur je. Nampak mcm okay tp panas dlm. Wajib kejutkan bg susu biar kuning hilang. Bukan risau lapar ke apa tp kalau tak kejut tak bg susu bahaya kuning boleh naik tinggi

amalkn mkn sengkuang cina phtu krpkn bf insyallh kning bby akn trn sndiri