bby prem

Boleh share Pengalaman sis2 x utk bby prem jaundic brapa lama akn hilang?

8 Balas

anak saya sebulan usia dia baru hilang. tu pun kena ambil darah untuk test prolong jaundice. susu badan pun saya kena stop sbb suspect breastmilk jaundice. so,saya bagi formula je. alhamdulillah turun dan result bloodtest pun okay.

4y ago

Alhamdulillah ank sy dh turun kuning smpi bacaan 5..last chek hari rabu..ms tu klu kuning xturun juga kena amek darah bnyk..47 hari jaundic..alhamdulillah ank sis juga dh turun kuning

Bby prem.take time nk hilang kuningnya.. ms sy ritu.. kerap susukn bby... Dlm ms yg sm sy mkn anggur hitam..lepas mkn trus susukn bby... Alhamdulillah cpt turun kuning bby

4y ago

Alhamdulillah... 🤲🏻

Depends juga brapa kerap myusu. Sbb baby bawah 1 bln ni mau nyusu 2 jam sekali atau 12 kali sehari. Kalau berat dia cepat naik cepat lagi jaundice turun

4y ago

Ha ah..itu hari berat ank naik 4.1kilo..bacaan jaundic 5 dh...47hari jaundic...xde wt apa2 pun selain kerap mnyusu

Bby bkn prem pn lmbt gk jaudice dy,ikt penyusuan,ank sy 20 hari

Anak saya dekat 3 minggu jugak..

baby saya prem. lahir 36w6hari.

Baby sy sebulan baru okay

Jaundice tu macam mana eh?