baby prem

Bby prem biasa kena tahan wad brapa lama??just nk thu bg yg ada pengalaman,plis share ?

14 Balas

Sy hari tu kena tahan 1minggu..ank lahir 34minggu 5hari..berat semua normal..cuma ad skit jangkitan kuman diparu2..doc bg antibiotik slma sminggu..alhamdulillah semua sehat pstu leh kluar wad..skrng ank dh sbulan lebih..alhamdulillah sihat dan semangat dh...

ikut kes baby tu .. kalau yg kurang berat , kena tunggu smpai berat yg sepattnya .. kalau ada masalah lain , ikut rawatan yg diberikan kepada baby tu .. ada yg lama ada yg skejap jer 😊

Ikut pada keadaan baby juga sis .. mcm ank Sya baby prem leaking air ketuban 34w duduk wad pantauan cuma sehari sahaja esok tu doktor dh serah dkt saya sbb baby 2.3kg 😊

Depend on your baby prblm. Normally tggu smpai berat 2kg.if xda pykit lain dh boleh discharged. Ape pn dorg akn pantau smpai btul2 okay bru boleh kluar.

Saya dulu beranak masa 28minggu berat tak sampai 1kg pun. 900++gram. Kena tahan nicu 2 bulan. Nak cukup kan berat normal

Cm sy 2 bulan kena tahan Kat NICU, kena tggu baby berat 1.8kg..tp yg lain sume depends on case..

Rasanya klu berat bby ok.. x da mslh lepas bersalin bby n mommy blh blk rumah bersama

Tengok pd baby jugak sis. Klu aktif, tidak kuning & baby berak ok tak lama sis

anak sy yg sulung kena tahan 1 minggu. sbb nafas laju lepas lahir 36w

Klau bby xde apa mslh.. Brat atas 1.8kg ble kluar dh