penyakit kuning

boleh sesapa share pengalaman anak kena penyakit kuning. kini anak saya kena kuning, makin hari makin naik bacaan dia. harini hari ke ke 5, bacaan dah 280++

21 Balas

Kerapkn mnyusu.. Bia bby kencing gn berak... Mcm sy.. Sy topup gn susu formula, sbb susu bdn kurang...

Anak saya kuning dkt 2 minggu tkikut pentua cuma bgi minum susu 2 jam skli .dg bawah lmpu

Saya ritu bg susu kmbing yg fresh punye je , sambil tu bg susu bdan jugak alhamdulillah turun

4y ago

Saya bukannya bgi satu botol susu kmbing tu sis 😂saya bg 2 3 titik je susu guna jri and bukan hri2 saya bg dia minum pun😂more tu susu bdan saya bg , susu kmbing tu saya just iktiar je and alhamdulillah kuning dia turun

Bg dia susu setiap 2 jam . Jgn bg dia tdo je . Bg dia berak biar kuning trum

sis boleh baca sy punya post..sy ada share pengalaman sy. harap² dpt mbantu

Susu 2 jam skli..lpstu..sye bg ank sye mnum air buah kundur ckit..turun byk.

kerap bagi susu pd baby setiap 2 or 3 jam, jangan biarkan baby tidur lena.

Alhamdullilah ank2 sy tiada jaundis masa lahir,cuma kerapkan bg Susu je.

Kena kerap bgi susu badan, sejam2 sis, lgi ketap lagi elok

Bagi baby mandi guna Air kelapa..