Overfeeding semasa kuning

Anak sy berusia seminggu. Dia kena kuning. Harini bacaan kuning 208. Kalau sy overfeeding dia dengan susu badan tak apa ke? Kadang wlaupun dah sendawa dan kentut, dia muntah susu juga. Tak apa ke overfeeding anak kalau dia ada kuning?

3 Balas

susu badan takpe sis overfeed sebab dia mudah hadam. saya pun baby kuning haritu kena letak bawah lampu biru kat hospital. saya menyusukan baby setiap sejam masa warded, kejutkan dia dari tido. keesokannya dah boleh discharge. esok harinya pula alhamdulillah dah turun banyak, doc pun puji bagus sebab keep feeding setiap sejam.

bacaan kuning anak sy 217, masa umur anak 10 hari. sy bg susu tiap2 2 or 3 jam, alhamdulillah kuning dia ada turun sikit dan berat makin naik. last appointment 5/9 ni, hrp da turun kuning anak. ibu kena banyak bersabar ye. insyallah semoga anak sis cepat sembuh.

Ok je takde kaitan apa pn. Overfed is overfed. Tapi kalau sj2 nk bg overfeed tu sy xfaham kenapa.

8mo ago

Overfeed anak sebab doc suruh bg susu banyak biar bacaan kuning cepat turun tak apa ke?