Sembelit

Boleh mommy2 share tips untuk elak sembelit masa 1st trimester ni? Dah masuk 2 kali sembelit ???

24 Balas

Sis try minum yakult. Saya sembelit minum yakult tak sampai 5minit terus boleh mmbuang

5y ago

Oh sy minum bliss.. hehe rasanya any yogurt drink kot..mmg berkesan

Bnykkan mkn buah..nnti makin teruk sembelitnye..sy dah merasa..sakit sgt

Banyakkan mnum air msak buah n sayur. .In Shaa Allah takkan sembelit

Sy minum air masak banyak2. Minum air sunquick oren tanpa gula.

Mkn buah delima n dragon fruit yg merah n minum bnyk air kosong

Cuba awak bli buah delima makan in shaa Allah ok

sy try minum prune jus... mmg lawas

Makan buah naga merah Dan green jus

Mnm air msk ja..sy jarang sembelit

Try prune... Senang membuang