Second Trimester

Boleh makan petai?

22 Balas

sy penah mkn petai. masa mula2 kndungan x jadi ppe. masa kandungan 7 bulan cm tu maybe hari tu sy mkn kerap kot. Mlm x leh nk tido perut rasa keras semacam. Maybe angin kot. Sy paz 2 x berani 😅. Tgu baby keluar nnti2 baru mkn. Tapi klo sis cuba skit rasa ok, xpe mkn rasanya. maybe kuantiti pun memainkn peranan. 😁

Boleh sis. Sy dah 7bulan pn makan petai.. Tapi last dah lah ni 😅cuma jgn makan time shari dua nak pergi appointment lak. Pening nanti urine bau petai 😂

petai bole je mkn takde masalh. cume bila da hujung waktu tak di galakan .. katanye takot air nye berbau busuk lak 😅

Kalau u tak angin, boleh. I dulu time pregnant makan petai terus jadi gastrik. Huhu. Seksa. Sebelum pregnant okay je.

Boleh jee tp aslkn keesokkn harinye tk p klinik laaa..Kang nnti nurse nk cek air kencing 🤭🤭

boleh.. tp org kata masa dh dkt masa bersalin, mmg dh x boleh, klak berbau air ketuban tu

Sy dh 32weeks pon still mkn petai.. Cuma jgn mkn klu date esoknya jmpa doktor ye.. Hehe

Sy masa pregnant hari tu sy makan je sambil petai ikan bilis, alhamdulillah okay je.

Semua makanan boleh makan time pregnant..just kuantiti tu kne brjaga2..gituw.

Boleh.. Jgn melantak dah la.. Hihi