suka petai

hai mommy2 semua..nak tanya klu baru first trimester boleh ke makan petai..duk tgk org up menu petai rasa nak makan sangat..

7 Balas

Boleh je sis.. real food mmg digalakkan, tambah2 Ulam mmg khasiatnya tidak dpt dinafikan. Sayuran2 hijau, ulaman2 mmg digalakkan. Cuma apa pun yg kita makan, hendaklah berpada2.. kuantiti sikit2💜💜

Sis makan sikit je, buat hilang rasa teringin. Ni saya jumpa artikel ttg makan petai ketika hamil dalam #TAP https://my.theasianparent.com/makan-petai-semasa-hamil

blh je sis.. klau time nk dkt pi klinik.. jgn mkn.. nnty berbau😄... last trmster pom xleh da mkan petai jering.. nnty air ketuban berbau😆

Boleh. Makan je. Tp jgn makan nak dekat2 gi checkup.. takut check air kencing nnt kuat plak baunya..

Makan berpada2. Banyakkan minum air masak.

Buat lpskn tringin nk mkn je

bleh sis.. petai xpe