Angkat berat

Boleh ke wanita hamil mengandung 5minggu and baru nampak kantung angkat bayi berat dalam sekitar 10kg

5 Balas

X bole..smpi nk bsalin pn jgn angkat berat2..sy sblm tau pregnant..angkat stok produk..13kg 1 box..kms umh n kedai lps bnjir..tp nsib baik kndungan kuat..cuma mlm tu trus rse sakit cm sengugut..esok g klinik..cek2 da 6 week..skrg ni brani angkat brg 2kg je🤣

3y ago

Okay..Thank You

better jgn laa. sebab kawan sy br sekali angkat berat, da kuar darah. kalau awak angkat berat tp x kuar darah, ok laa..

3y ago

Okay.Thank You

saya tak boleh. saya gugur masa pregnant first. angkat tanah nak berkebun...

3y ago

ye saya, mungkin dah tiada rezeki masa Tu Kan. tak tahu pun nak Jaga diri. Lepas dah gugur lama jugak la 6 Bulan Lepas Tu baru pregnant semula. mmg Jaga diri betul betul utk 3 Bulan pertama. tak angkat berat berat, jalan lasak lasak, aktiviti yang bersukan lasak.. now dah 8 bulan anak kembar.

Kalau dah biasa tak ada masalah pun.

3y ago

Okay..Thank You

tak boleh. 5kg pun jgn angkat.

3y ago

Thank You